lauantai 21. maaliskuuta 2015

Tiukempaa ruokavaliota

Koska kohta tätä kuuria on menty 2 kuukautta, alkaa huomata sen, kuinka ote lipsuu. Keikalla sen huomasi kun mieli haahuili ruoissa. Sen takia päätin, että nyt kun ollaan näin pitkällä ja paljon saavutettu, en voi antaa itseni mokata.
Jos ne yhdet hesen paholaisranskalaiset jo söin, niin en anna lupaa itselleni mennä siitä eteenpäin. Vaan mä vedän rajan.
 
Kun teen selvät pelisäännöt, tiedän ettei niistä poiketa. Loppuu se selitys, että "en määä voi vaikuttaa siihen mitäää joskus tulee syötyä"
No mähän vaikutan. Ei sitä ruokaa kukaan mun suuhuni työnnä. En mä sitä ruokaa syö ketään muuta miellyttääkseni kuin itseäni.
 
Tiukennan sääntöjä, ja nää uudet säännöt astuu voimaan Maanantaina. Eli vielä huomenna saan nauttia maksamakkaraleivistä ja ylimääräisistä välipaloista. (En silti herkuista, don't get me wrong)
 
AAMIAINEN: kaurapuuro. Se sama vanha ystäväisemme. Mehukeitolla. Sekä kahvia.
LOUNAS: Koulun mukaan, mutta säännöt ovat nämä:
- Salaattia mahd. paljon, - proteiinia, eli lihaa/kanaa/kalaa tms., - EI HIILARITUOTTEITA.
Lihavoitu teksti on siis uutta. Ja nyt joku varmasti miettii, että miksiköhän ei? No siksi, että syön aina päivällisellä hiilareita, eli voin jättää ihan hyvin lounaalta hiilariset perunat pois. Jos kyseessä on esimerkiksi kastikeruoka, saan ottaa esim. puolikkaan perunan tai riisiä, mutta ns. normi liha/kala/kanaruoilla ei hiilareita.
VÄLIPALA: Vain yksi välipala päivässä. Koska säästän rahaa, niin menen aika pitkälti kodin ruokien mukaan.
Sallittua on: smoothie, rahka, ruisleipä, munakas, hedelmä tms.
PÄIVÄLLINEN: Kodin mukaan. EI ENÄÄ pakasteranskalaisia! Meillä saattaa olla niitä esim kerta viikkoon ja nyt mä pistän omille ranskanperunoille stopin.
En keksi muuta kiellettävää tästä kategoriasta, mutta ei cheattausta.
ILTAPALA: Ruisleipä, paitsi jos söin välipalalla niin ei ruisleipää sillä max yksi leipä päivässä, ja sen on oltava ruis. Jos käytin jo leipäni, saan syödä esim hedelmän, smoothieta ja vihreää teetä. Jos söin päivällisen myöhään / tukevasti, en tarvitse iltapalaa.
 
SÄÄNTÖJÄ
Aika vanhanmallisesti mennään, mutta lisään tähän tiivistettyinä jotain uusia:
- 1 välipala päivässä!
- Ei pakasteranskalaisia!!
- Lounaalla vältän hiilareita.
- RUOKARYTMIT - ei ylimääräisiä välipaloja
- Coca Cola Zeroa vain herkkutilanteisiin, ei jatkuvaksi janojuomaksi.
 
Tällä lähdetään sitten maanantaina liikkelle... Wish me luck :)
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti