lauantai 21. maaliskuuta 2015

PIKAPUUROT - TERVEELLISTÄ VAI EI?

Oi kyllä kyllä kyllä. Pikapuuroista on ollut juttua ja olen nähnyt väittelyä netissä. Olen itse vetänyt niitä kai 4 tai 5 pakettia. Elovenaa tai rainbowin. Mä en ole siis ketään tuomitsemaan niiden syöjiä, mutta haluaisin vähän valaista totuutta.
 
Puuro - sanana terveellinen. Kuulostaa hyvältä ja ravitsevalta aamupalalta. Yksi pussi kuumaan veteen ja puuro on valmis. Voisko helpompaa olla?
Halusin kuitenkin valaista teille esimerkiksi Elovenan pikapuuroja.
 
ELOVENA VADELMA - PIKAPUURO (ei annospusseja, n. 18 annosta x 35g)
35gramman tuotesisältö, eli yhden annoksen:
130 kcal
1,9g rasvaa
tyydyttyneitä 0,4g
hiilarit 23g
joista sokereita 7,4g
suolaa 0.5g
 
Tuossa ne mulle tärkeimmät tuotetiedot.  Sokerin sekä suolan määrä on muihin puuroihin verrattuna ihan älytön. Katsokaas tätä kuvaa:
 
Hmm mietitääs... Onko järkevämpää valita puuro jossa sokerit vie 8% viitteellisestä päiväsaannista, vai valita puuro jossa se vie 1%.
 
Voisi ehkä olettaa, että vadelma-lisä ei tee puurosta epäterveellisempää vaan päinvastoin terveellisempää kun siihen on lisätty marjoja sekaan. Mutta väärässä oltiin.
 
Itse harmittelen, etten tajunnut lukea tuoteselostetta ja tunkea päähäni ne määrät, sillä ostin ylihinnoiteltua pikapuuroa joka oli kaiken lisäksi epäterveellistä.
No virheistä oppii!
 
En tosissaan halua tuomita pikapuuroja, sillä esimerkiksi Fazerin pikapuurot olivat saaneet ihan hyvät arvostelut.
 
Kannattaa kuitenkin pohtia paljon haluaa heittää rahaa pikapuuroon, jossa lisänä on sokerit. Itse ainakin syön puuroa, koska se pitää nälkää poissa ja on terveellistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti