lauantai 9. toukokuuta 2015

EROON SOKERIKOUKUSTA?

Kuka sen sitten loppujen lopuksi määrittää, että ottaako sen suklaalevyn mukaan kaupasta vai ei? Tai että nappaako kahvin kanssa pullan?
Sinä.
 
Niin tympeältä kun se kuulostaa, mutta vain sinä voit vaikuttaa siihen yhteen donitsiin ja siihen mitä sä laitat suustasi alas. Miksi sitten on niin vaikea vastustaa ja loppupeleissä huomaa, ettei onnistunutkaan?
 
En edes tiedä miten yhtäkkiä pääsin pois sokerikoukusta. Edes siinä vaiheessa kun päätin lopettaa jokapäiväiset suklaalevyt, en oikeasti miettinyt pelkästään mun vartaloa. Vaan ylipäätään kaikkea mitä siitä aiheutui. Salailin suklaalevyjä mun lipastossa ja olin ihan hermoraunioina jos en löytänyt kolikoita uuteen levyyn.
Yksi tapaus on erittäin hyvin mun mielessä... Olin edellisenä päivänä ostanut suklaata (jälleen kerran) ja sitten seuraavana päivänä mulle oli jäänyt sitä noin pari riviä jäljelle. Kun kävelin kotiin, mun oli pakko poiketa kauppaan. Siis eihän kahden rivin aikana edes pääse alkuun suklaan syömisessä! Pakko ostaa uusi levy, jota voi sitten jatkaa!
 
Haha, ai että kun oksettaa välillä miettiä sitä rahanmenoa ja sitä kuinka paljon ahdoin kurkusta alas jotain sokerirasvakalorimössöä. Ei käynyt mielessä se, mitä suklaa ja se muu roska aiheuttaa mulle. Vihaisuutta - kun en saa syödä sitä ja kun se loppuu. Alakuloisuutta - kun tajusin, mitä olin taas tehnyt. Salailua - suklaata kaapeissa. Hirveän himon joka ikinen päivä.
 
En enää ikinä halua joutua siihen kierteeseen. Siihen, mistä on hyvin vaikea päästä eroon. Nyt sentään osaan hillitä syömistäni. Ja ehkä myös joku siellä miettii, miten päästä eroon omasta sokerikoukustaan.
 
3 - ASKELTA
 
1. Aloita yksinkertaisella ja kliseisellä ohjeella. Jos olet aina tottunut kauppareissuilla ostamaan sitä lempikarkkia/suklaata/pullaa niin tee muutos. Osta vaikka suklaapatukka. Tuntuuhan se pieneltä. Sehän on yhdellä haukkasulla ohi? Mutta loppupeleissä se on parempi kun ei mitään. Tee tätä niin kauan, kunnes olet valmiina siirtymään askel 2.
 
2. Vaihda suklaapatukka hedelmään. Mieti lempihedelmääsi. Ja osta niitä vaikka kaksi! Sovi, että se on sun herkkusi. Tiedän, tämä on hyvin vaikeata. Miten voin vaan kävellä karkkihyllyn ohitse? Kuvittele se fiilis kun olet päässyt sieltä pois. Kassissa kaksi omenaa ja iloinen mieli! Hedelmistä saa hedelmäsokeria ja se varmasti lievittää sokerihimoa edes vähän.
 
3. Tee kauppalista ja pidättäydy kokonaan. Kirjoita ylös mitä tarvitset. Unohda sokeriherkut ja keskity olennaiseen. Ota herkut takaisin ruokavalioosi pienin askelin, esim. synttärit. Ja sovi itsesi kanssa paljon saat syödä, esim. yksi kakkupala ja lasi coca colaa. Koita kuitenkin pysyä mahdollisimman skarppina herkkujen suhteen ja olla syömättä sokeria, ettei sokerihiiri palaa takaisin mieleesi ;)
 
Aina on kliseisiä vinkkejä. Juo vettä, käy kävelyllä, lähde jumppaamaan... Tosi asia on, että kun annat kropallesi lasin vettä tai vaikka sen hedelmän, se luultavasti hiljenee ja loput sun täytyy tehdä, eli taistella vastaan. Kun olet päässyt päivän ilman sokeria, toinen menee helposti. Kolmannen kohdalla voi alkaa jo kolottaa, mutta ala treenaamaan. Haluat varmasti nähdä tuloksia. Saako niitä sokerilla? EI.
 
Jokaisella kuitenkin toimii vähän eri tekniikat. Itselläni auttoi sopia karkkipäivä, mutta silti arkiherkuttelu oli saatava kuriin (mikä oli vaikeaa). Nyt elän täysin ilman herkkuja, eli voin sanoa sen, että mikä vain on mahdollista kunhan vain pinnistelee!
 
Toivotan tsemppiä teille jokaiselle♥
Every day is a new challenge to make yourself proud!
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti