torstai 23. huhtikuuta 2015

Hohhoijakkaa...

Jospa palattaisiin vihdoinkin tähän oikeaan aiheeseen kaiken keskeltä: kropan kuntoon saamiseen!
 
Tämän viikon treenit:
Tiistaina 2 x 15 min HIIT-harjoitus
Keskiviikkona 55min tehomuokkaus
Torstaina noin tunti fudista (koululiikunta)
 
Tänään olisi spinningiä vuorossa. Eli 3 kertaa salikortilla käyty treenaamassa ja sitten ns. hyötyliikunnat eli koululiikunta. Se niin riippuu kerrasta, joskus koululiikunta on raskasta (sykkeet ylhäällä ja hiki pinnassa), mutta joskus se on niin kevyttä ettei sitä viitsi merkata liikunnaksi. No anyways, jos tänään tulee sisäpyöräily vedettyä niin oon jo tyytyväinen viikon lopputulokseen. Sitten viikonloppuna katsotaan tilanne uusiksi.
 
Ruokailu on mennyt hyvin. Leipien kanssa on ollu sitä ongelmaa, esim. eilen kun maitorahka oli loppu, turvauduin välipalalla & iltapalalla ruisleipään. Nyt koitan taas pitää sen yhden leivän säännön. Tärkeintä kuitenkin loppupeleissä on se, että ruokailu on sujunut perushyvin, ei taaskaan herkkuja tai muita kalorisokeripommeja. Mutta ainahan on parannettavaa ensi viikkoon.
 
MUISTISÄÄNTÖJÄ:
- 1 leipä päivässä! (ruisleipä!!)
- Viikonloppuisin ok: rieska & maksamakkara. Eli saan ottaa yhdelle aterialle maksamakkaraleivän jos haluan, se on se mun jälkiruoka. Ja rieskaa 1-2 kpl viikonloppuisin.
- VÄLTÄ SOKERIA!
 
Sokerista puheenollen, mä olen nyt aikalailla unohtanut ne kalorimäärät, en enää tarkkaile niitä niin vahvasti. Enemmänkin muita ravintoarvoja esimerkiksi sokeria. Sokeri on se paholainen, joka piilottelee oikeasti tosi monessa "normivälipalassa" esimerkiksi jogurtit, rahkat, juomat... Mä en kuitenkaan itse pistäisi sokeria täysin pannaan, senkään takia, koska niin monet jopa arkiruoat sisältävät sitä. Jos välttelen sokeria välipaloissa tms. sokerin kulutukseni ei ylity.
 
Sokerin määrä päivässä vaihtelee ihmisittäin. Lapsi, aikuinen, mies, nainen.... Itse laskeskelin, että kun olen aikuisen ja lapsen välillä noin 60 grammaa on maksimi määrä päivässä. Itse en määrää kuitenkaan laske, mutta jos mietin esimerkiksi välipalarahkaa,  niin katson kyllä paljon sokeria se sisältää. Joku terveelliseltä vaikuttava "protskupommi" voi oikeasti sisältää tosi monta sokeripalaa.
 
Oon ollut joskus tosi tyhmä katsellessani pelkästään kaloreita, kun en ajatellut paljonko sokeria joku pienikin asia voi sisältää. Sen ei ole pakko olla se pulla, vaan hyvinkin yksinkertainen arkiruoka. Ja se on vielä surullista, että tosi harva meistä tajuaa sen. Pienet lapsetkin saavat aivan liikaa sokeria suosituksiin nähden.
 
No näillä taas jatketaan loppuviikko. Thank god it's friday!!
Huomiset illanistujaiset vähän jännittää, saa nähdä millaiset niistäkin sitten tulee...
 
PALATAAN ♥♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti