perjantai 29. tammikuuta 2016

PROTEIINIPATUKOIDEN EROT 2

Melkeinpä vuosi sitten kirjoittelin proteiinipatukosta kun havahduin niiden sokerimääriin. Olin se yksi sokea joka söi niitä, "koska ne on terveellisiä". Se, että lisätään suklaapatukkaan protskua, ei tee siitä terveellistä. Ehkä asteen paremman vaihtoehdon nälkäntunteeseen, mutta loppupeleissä jos haluaa tuloksia kannattaa ne sokeripommit jättää hyllylle.
 
Kuitenkin niidenkin sokeripommien seasta voi löytyä niitä oikeasti ravintoarvoiltaan ihan hyviä patukoita. Mutta kannattaa muistaa: vaikka patukka sisältäisi vain vähän sokeria, voi se sisältää vaikka minkälaisia makeutusaineita. Silloin tällöin prodepatukka voi olla ihan OK välipala tai herkku, mutta päivittäinen käyttö kannattaa unohtaa. Makeutusaineet ei tee hyvää kenellekkään!
 
1. Quest Bar
 
Varmasti suurin osa, joka protskutuotteita käyttää, on maistanu tätä ihanuutta ♥ Ja varmasti tämä on noussut monille suosikkipatukaksi. Ei gluteenia, ei sokeria, siinä jo 2 isoa syytä ostaa juuri tämä patukka. Isona miinuksena hinta, joka on peruskaupoissa se 3,90. Auts, kuitenkin kyseessä on patukka... Hinnan takia tämä patukka on mulle siis harvinaista herkkua! Lempimaut: S'Mores ja white chocolate raspberry. ´
+ Gluteeniton
+ Ei lisättyä sokeria
+ Hyvä maku
- Hinta
- Makeutusaineet (esim. sukraloosi)
 
2. Leader - So-Lo-Carb
 
Olin yhdessä vaiheessa ihan koukussa Leaderin keksi-valkosuklaapatukkaan. Olen myös syönyt Leaderin tuplasuklaa protskupatukkaa, mikä on ihan OK. Nyt ei ole kuitenkaan ollut himoja noihin patukoihin, vaan niistä on vähän mennyt maku. Mutta sisältö näissä patukoissa oli ihan ok, jonka takia näitä yhdessä vaiheessa söin enemmänkin.
Leader So-Lo-Carb patukoissa löytyy monta makua ja plussaa on ehdottomasti gluteenittomuus! Sokeriakaan ei ole paljoa (5,5g).
+ Gluteeniton
+ Vähän sokeria (5,5g per patukka)
+ Kohtuullinen hinta (reilu 2 euroa, riippuen paikasta)
- makeutusaineet
Tässä on patukat, mitä mä valitsen jos on "pakko" valita. Tosiasiassa puhun enemmän puhtaan ruoan puolesta ja nämä protskupatukat ei sitä edusta.. Keittäkää mielummin kananmuna, tehkää kaurapuuroa tai syökää vaikka ruisleipää!
 
Mä kyllä myönnän joskus herkuttelevani patukalla, esim tänään söin quest barin, ja tiedän, että seuraavan kerran ehkä yli kuukauden päästä jos sitäkään. Nyt täytyi valita nopea välipala ja päädyin quest bariin. Varsinkin tämän hetken gluteeniton kokeilu vaikeuttaa valintaa kaupassa.
 
Nojoo pointin varmasti ymmärsitte!
 
Jos haluatte esim laihduttaa, niin ei ole hyvä koukuttaa itseään makeutusaineisiin vaikka koittaisikin päästä sokerista eroon. Silloin tällöin steviaherkut tai sokerittomat pastillit on ihan fine, mutta jokapäiväistä se ei saisi olla.
 
Nyt mä lähden viettämään perjantaita kavereiden kanssa, vaikka väsyttäis hitsisti... Palaillaan taas ♥♥
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti