lauantai 2. tammikuuta 2016

KUINKA PÄÄSTÄ ALKUUN LAIHDUTUKSESSA

Tai omassa tapauksessani kiinteytymisessä ja terveellisyyden ylläpidossa, eikä laihdutuksessa, koska kiloja ei mun tarvitse menettää. Mutta monet teistä varmaan joutuvat, ja koska kiinteytys ja laihdutus, molemmissa tarvitaan kovaa treeniä ja terveellistä ruokavaliota.
 
Anyways, olet sitten kiinteytyjä tai laihtuja, niin muista nämä aloittaessasi:
 
Älä aseta liian kovia tavoitteita
- Tavoitteita on aina hyvä olla ja se on jopa suotavaakin. Itse en ole niitä vielä tehnyt, mutta teen niistä postausta lähiaikoina.
On se sitten 10 miesten punnerrusta tai -5kg tai vatsanseudun kiinteyttäminen, on kaikki tavoitteet hyviä. Kuitenkin ne täytyy olla realistisia. Jos et ole ennen treenannut tai syönyt oikein, niin on turha heti pistää suuria tavoitteita varsinkin jos lähdet projektiin yksin.
-20kg ja pyykkilautamaha ja sixpack näkyviin, niin on aika epätodennäköistä. Etene pienin askelin kohti tavoitteitasi. Muuten kyllästyt projektiin äkkiä, kun en saa onnistumisen tunnetta.
 
Älä vedä liian pienillä kalorimäärillä
Jos tavoitteenasi ei ole -20kg, niin älä nipistä kaloreita ihan minimiin. Parin kilon painonpudotuksessa ja kiinteytymisessä ei tarvitse mennä minimikaloreilla ja treenata  hiki hatussa, vaan enemmänkin syödä oikein ja treenata kovaa. Näin myös lihakset kehittyvät! Jos lihakset ei saa tarpeeksi ravintoa, ei nekään kehity ja kroppa nipistää sitten ravintonsa niistä.
 
Toki jos aloitat ylipainosta, niin silloin on hyvä nipistää kaloreista, mutta kannattaa muistaa, että kalorit on vain se pieni osa. Täytyy katsoa kokonaisuutta, että saat tarpeeksi hiilaria, protskua ja kasviksia!
 
Jos et saa tarpeeksi ravintoa, et jaksa myöskään treenata.
 
Muista liikkua!
Jos liikut, etkä syö terveellisesti, ei siitä ole pidemmällä tähtäimellä hyötyä. Niin kuin olen kirjoittanut postauksen: liikunta ei laihduta. Mutta jos pidät ruokavaliostasi huolta ja käyt liikkumassa aktiivisesti saat paljon hyötyä irti! Kroppa kiinteytyy ja aivot pelaa paremmin. Usein myös jos itsekin jämähdän sohvalle, enkä harrasta mitään, alan herkästi syömään karkkia ja vetämään kaiken ihan penkin alle. Joten liikunta on hyvä motivaattori myös syömisen suhteen. Ei salin jälkeen tee mieli useinkaan vetää big maccia vaan juoda vaikka smoothie.
 
Jätä herkut pois
Jos haluat aloittaa kroppaprojektin, etkä ole kuitenkaan ihan varma ruokavaliosta, niin helpoin alku on jättää herkut pois. Sillä pääsee usein jo pitkälle! Monet ketkä ovat jättäneet juuri ylimääräisen sokerin pois ruokavaliosta, on laihtunut jo sillä. Eli pienet muutokset!
Siivoa kaappisi ja aloita vaikka perinteinen herkkulakko. Pysy vaikka 1kk ilman herkkuja, veikkaan, että huomaat kuinka mieli virkenee ja niitä ei edes kaipaa.
 
Juo vettä
Toinen iso osa ruokavaliota, vesi! Omasta mielestäni ei tarvitse juoda vettä joka minuutti monta litraa, vaan jokainen voi katsoa itse paljonko olisi hyvä juoda vettä ja niinä päivinä minä liikkuu niin tietenkin enemmän. Vesi on paras janojuoma ja sitä kannattaa hörppiä pitkin päivää. Yksinkertainen asia, mutta meinaa meiltä kaikilta aina unohtua.
 
 
Useimmiten ei tarvitse mitään taikoja kropparemontin alkuun pääsemisessä. Ei heti tarvitse vetää 100-0 itseään tappiin ja sitten ollaankin jo parin viikon jälkeen niin loppu. Aloita liikunta ihan rauhassa, varsinkin jos et ole ennen juurikaan liikkunut. Käy pari kertaa kokeilemassa ja viilaa ruokavaliota joka päivä paremmaksi. Jokaiselle meille sopii aina vähän eri keinot ja tiet siihen parempaan suuntaan. Jos koet, että haluat heti noudattaa pilkun tarkkaa ruokavaliota se on hyvä. Itselleni sopii usein se paremmin. Mutta liikuntaa ei kuulu kenenkään harrastaa heti 7krt viikossa. Aloita vaikka 3-4krt viikossa tai vähemmällä määrällä jos olet aloittelija.
 
Mäkin aloitin tänään terveellisen ruokavalion ja toivon mukaan nyt olo virkistyy. Salillakin kävin aamupäivällä ja tuntuu hyvältä taas päästä pois tästä vehnäsokerisohvanetflix-moodista ja päästä vähän aktiivisempaan elämään. Jee, tästä se lähtee ! nyt on motivaatiota!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti