tiistai 26. tammikuuta 2016

OMAT TERVEELLISET SUOSIKKIHERKUT

Mua usein terveellisessä ruokavaliossa motivoi ruokavalion suunnittelu ja terveelliset herkut. Vaikka en juurikaan jaksa leipoa tai ostaa ylikalliita ainesosia terveellisiä leivonnaisia varten, on olemassa halvempia ja helpompia vaihtoehtoja.
 
Terveellinen herkku on sitten meille jokaiselle oma käsite. Joku voi syödä hyvällä omatunnolla tummaa suklaata, jonkun herkku on sitten taas rahka marjoilla. Itse kaipaan herkultani makeutta ja ylipäätään herkun "makua". Eli en saa huijattua makunystyröitäni mihinkään sokerittomaan marjarahkaseokseen...
 
Olen myös nyt yrittänyt olla gluteenittomalla, sekä vähentää maitotuotteita. En edes tässä tilanteessa pysty kokonaan välttämään maitoa, sillä useimmissa kouluruoissa on maitoa. Käytän yleensä myös tilkka maitoa kahvissa ja joskus myös syön juustoja. Kuitenkin valitsen mieluummin maidottomat & gluteenittomat vaihtoehdot jos niitä on saatavilla.
 
1. Kaura-omenapaistos
 
Tein tätä viikonloppuna ja aiii, kun oli hyvää! Rakastan omenia, mutta olen allerginen tuoreille omenille, sen takia aina mun ratkaisu on pistää ne uuniin!
Mikäs parempaa olisi, kuin päälle kauraa ♥
Tätä ei ole edes vaikea tehdä. Otat pari omenaa, sitten teet seoksen kaurahiutaleista, hunajasta, steviasta, kanelista ja ripottelet omenoiden päälle. Eiku paistumaan ja valmiina meni itselleni koko satsi... Lisukkeeksi voi tehdä itse vielä jotain, mutta itse söin pelkästään tuota ja oli silti niin namia, etten tarvinnut lisukkeeksi mitään. Aion tehdä ehdottomasti tätä uudelleen!
Ja tämä on myös gluteenitonta & maidotonta, mikä on aina plussaa!
(kuva:elle)
 
2. Provena kaura-tummasuklaa välipalakeksit
 
Okei, nämä ovat välipalakeksejä, mutta nämä on NIIN hyviä, että kelpaa mulle herkuista! Nämä on gluteenittomia ja sen takia hintakin on korkealla. (olisikohan ollut reilu 3 euroa..)
Maku näissä on todella hyvä ja ravintoarvot myös. Ei paljoa sokeria tai kaloreita, mitä törmää usein välipalakekseissä/patukoissa... Ainoa miinus on, että näitä sitten syö. Menisi vaikka koko paketti kerralla... Rakastan kauraa ja tummaa suklaata, ja keksejä! Joten tämä on mulle ihan heikkous.
 
Toisaalta hyvä, että hinta on korkea niin ei näitä sitten tule osteltua. Yhdessä pakkauksessa on 4 keksiä, ja ainakin itselle upposi heti kaikki 4. Koko pakettikin meni sitten parissa päivässä... Maistuu kahvin kanssa välipalalla oooikein hyvin.
 
 
3. Raakasuklaa
 
Ah ja nam. Olen kerran tehnyt raakasuklaata itse ja siihen makuun oli kyllä totuttelemista, kun pari palaa olin syönyt niin jäinhän niihinkin koukkuun. Onneksi maku on aika tuhti, niin niitä ei edes pysty syömään kuin max 4 palaa kerralla.
Koska olen laiska ja köyhä, en voi kuitenkaan tehdä raakasuklaata melkeinpä koskaan. Kaupassakin olevat raakasuklaat on todella kalliita, mutta taas helpompi vaihtoehto. Näissäkin hinta on sitten miinusta ja plussaa, sillä ei tule ostettua enempää kuin se pieni levy/patukka.
 
Rakastan suklaata, tummaa, vaaleaa, raakaa... Kunhan on suklaata niin kelpaa! Kannattaa siis, jos vain kukkaro antaa myöden, niin välillä vaihtaa normi maitosuklaa tähän ravintorikkaaseen raakasuklaaseen tai vielä parempi, tehdä itse!
Siinä oli tällähetkellä mun top 3 suosikkiherkut mitä voisin syödä loputtomiin... Niin kuin näette, en ole mikään leipuri. Hauskaa on, että voisin leipoa jotain mokkapaloja tai suklaakakkuja, mutta kun terveellisyys iskee kehiin niin kyllä iskee myös nuukuus. Ei sitä tosiaan viitsi tuhlata niin älyttömästi rahaa johonkin tiettyyn ainesosaan. No sitä odotellessa, että myös terveellisten ja gluteenittomien tuotteiden hinnat laskisivat...
 
Tänään olen pitänyt vain kotipäivää. Tosin syynä tuo karmea sää. Vettä sataa, hirveät vesilammikot ja lumi muuttunut loskaksi. Kengistä menee kaikki läpit ja lyhyen kotimatkan aikana sukat ja kengät ihan märkinä... Jes...
Eilen kuitenkin oli salilla ja huomenna yhdelle ryhmäliikuntatunnille, niin otan sitten tänään ihan rennosti vain kotona. Eikö muuten ole hauskaa, että aina kun vain lagaa kotona niin alkaa tekemään älyttömästi mieli vain syömistä? Ihan sama mitä, mutta ois vaan pakko napostella... No let's stay strong... :)
 
Palaillaan


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti