torstai 13. elokuuta 2015

LIPSUNUT

Kyllä olen lipsunut.
 
On ollut outoa syödä sen kummemmin ajattelematta mitä syö. Näinpä alas on mennyt sokerisia jugurtteja ja suklaata, näin muun muassa. En tietenkään halua ottaa tällaista vaihetta päälle ja näinpä päätin, että ne herkut voisi pysyäkin siellä takaa-alalla nyt jatkossakin. En ole vihainen itselleni vaikka mieliala meni maahan heti ja tunsin, että "tää oli huono idea."
 
Heti kun koulut alkoi, lähti se kauppafiilis taas pyörimään. Välkällä kauppaan, vaikka rahaakaan ei juuri olisi. Jotain on pakko saada. Nyt pitää taas irrotella siitä ote ja pystyä syömään normaalin päivärytmin mukaan.
 
En nyt tarkoita sitä, että pitäisi alkaa "kiristelemään tahtia" tai mitään, vaan sitä, etten halua uutta sokerikoukkua ja taas ongelmiin sen kanssa. Nyt aion syödä sen enempää vahtimatta, mutta myöskään sen enempää herkuttelematta. Edelleenkin linja jatkuu herkuttomana ja myös roskaruoattomana, muuten kotiruokaa ja vähäsokerisia jugurtteja niin saan syödä. Tietenkin jos jogurtti on täyttä sokeria, niin kannattaa miettiä haluaako sen syödä vai ei.
 
Myös lisäaineet on sellainen miettimisen aihe ollut mulla. Esimerkiksi mehukeitto mitä olen käyttänyt, niin sisältää niin ihme lisäaineita, mistä jo äiti puhuikin, että hän välttelee niitä. Aloin ajattelemaan, että onko se sokeriton ja vähäkalorinen mehukeitto hyvästä, jos siinä on aspartamiinia, joka on keinotekoinen makeutusaine. Koen, että se jos mikä ei ole hyvää ravintoa kropalleen. Olen siis korvannut aamupuuroni ihan maidolla tai mansikoilla.
Coca Cola Zeroa koitan vähentää, koska sekin on täynnä lisäaineita. Myös protskupatukat joissa on tuntemattomia ainesosia, niin en pidä niitäkään hyvinä.
 
Heti kun vatsa ja suoli ei voi hyvin, haluaa antaa sille tietenkin hyvää ravintoa. Koen, että tosi moni arkipäivänkin ruoka sisältää lisäaineita, niin mielummin jätttää ne itsestäänselvyydet pois. Esimerkiksi mehukeiton. En halua kroppaani enää keinotekoisia makeutusaineita. Mielummin ottaa sitten sen missä on sokeria, koska se on luonnollisempaa kropalle kuin joku lisäaine.
 
 
Tässä siis mun Torstain höpinät. Saa nähdä reagoiko kuinka kroppa tähän pieneen lipsumiseen, mutta nythän on vain ihan positiivista jos paino ottaa tasaantuakseen. Keskityn nyt enemmänkin kropan ulkonäköön, huolehdin, että syön tarpeeksi ja koitan jättää vaa'an lääkärien murheeksi.
 
Palaillaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti