sunnuntai 9. elokuuta 2015

ELÄMÄNTAPAREMONTIN HYVÄT JA HUONOT PUOLET

Elämäntaparemontilla tarkoitan nyt sitä, että aletaan elämään terveellisesti, liikkumaan ja jätetään turhat herkut pois. Jollain saattaa olla pilkuntarkka ruokavalio ja joku saattaa koittaa elää maidottomalla. Elämäntaparemontteja on siis monia, joten hyviä sekä huonoja puoliakin löytyy erilaisia. Nyt kirjoitan mun yli vuoden kestäneestä elämäntaparempasta ja minkälaisia hyviä sekä huonoja puolia se on myös tuonut.
 
HUONOT PUOLET:
Tottakai me aloitetaan ekana huonoista puolista!
 
Kaikesta kieltäytyminen - Ainakin aluksi se on todella hermoja raastavaa hommaa. Menet minne vain, niin huomaat, että ruoka on se kaiken A ja O. Olet sitten synttäreillä joissa syödään suussa sulavaa täytekakkua tai menet elokuviin, jossa popcornit poksuvat luoksesi. Kaikkialla on houkutuksia. Kaveri pyytää syömään ja haluaisit niin kovasti herkutella ja nähdä ystävääsi hyvän ruoan parissa, mutta siinä pitääkin toden teolla miettiä mitä syö.
 
Huomaat olevasi terveyshöperö - Kun olet aikasi elänyt terveellisellä ruokavaliolla ja tutkinut kaikkien ruokien sisällöt ja monet muistatkin jo ulkoa, et voi välttyä siltä, että jo vahingossa tukit mitä muut saattavat syödä. Kaveri ottaa suklaapatukan ja alat vahingossa selittämään kuinka paljon sokeria yksi patukka voikin sisältää. Näet sosiaalisessa mediassa kuvan kun joku pizzaa ja ajattelet jo kuinka siinä täyttyi sitten koko päivän kalorit. Perhe ostaa kotiin karkkeja ja alat jo saarnaamaan niiden sisällyksistä. Tämä on yksi hyvin ikävä puoli minussa, mutta onneksi perheeni ja ystäväni tietävät elämäntapatyylini ja osaavat suhtautua kommentteihini. Onneksi olen jo oppinut vaientamaan ääneni ja puhumaan vain oman ruokani terveydestä puuttumatta muiden ruokiin tai herkkuihin.
 
Kiire, kiire, kiire... Zumbaa, salia, spinningiä... - Tottahan se on, että varsinkin arkena aikataulut sen vain kiihtyy kun ravaat jumpissa. Huomaat, että läksyt on tekemättä ja huone siivoamatta, kun kiirehdit jo seuraavalle tunnille. Toki aina liikuntamotivaatio ei ole korkealla, mutta sen voitte myöntää, että aikaa se vie. Ja mitä kauempana salisi on, sen kauemmin menee aikaa treeneihin. Alat jo miettimään, että mitä kaikkea ehtisit töiden/koulun jälkeen tekemään, jos et tuhlaisi paria tuntia treeneihin...
 
Sortuminen - Jos olet kauan jo elänyt terveellisesti ja sitten käy se, että jokin epäterveellinen asia vain eksyy suuhusi, voit helposti masentua. "Tässäkö se sitten oli?!" Vaikka kuinka jankuttaa, ettei se yksi suklaalevy tai kakunpala vaikuta koko projektiisi, kyllä se vähän jää kalvamaan mieltä. Ja helposti sokerikoukku jää päälle, ja siinä onkin sitten taas uusi projekti kitkeä se pois...
 
 
Kun tuloksia ei synny... - Se jos mikä on masentavaa! Koet, että treenaat ja syöt oikein, mutta sama pullottava maha se siellä edelleen on. Tuntuu ettei se pienene sitten millään. Paino jumittaa ja kroppaa turvottaa... Vaikka luet netistä ja lehdistä, että se voi olla täysin normaalia kesken projektisi, silti se vetää mieltä alas. Silloin jos jolloinkin tekisi mieli vetää kaksin käsin herkkuja ja vaihtaa sali sohvalle!
 
 
HYVÄT PUOLET:
Ei koko elämäntaparemontti ole yhtä kidutusta vaikka ruusuilla tanssimista se ei aina olekaan. Tässä siis sen hyvät puolet!
 
Tulosten näkyminen... - Kun vaakanumerot menee vain alaspäin ja kokoa pienemmät vaatteet mahtuvat päälle. WUHUU! Se on niin palkitsevaa jo itsessään, että koko remontti tuntuu olevan oikea ratkaisu.
 
Treenien jälkeinen fiilis - Vaikka usein treeneihin lähteminen ja joskus siellä oleminen on yhtä kidutusta, niin sen jälkeen kun olet tehnyt kovan treenin ja tiedät, että kroppa kehittyy on mahtava fiilis. "YES I DID IT.. and i can do it again!"
 
Itsekurin kehittyminen - Tuntuu, että vähän aikaa sitten en olisi pystynyt kieltäytymään suklaasta tai herkuista ylipäätänsä, ja yksikin herkuton päivä oli mulle harvinaisuus. Nyt kun pisimmät herkuttomat kauteni ovat olleet kuukausien mittaisia, ei se olekaan enää niin haastavaa. Ja sen tajuaminen on todella palkitsevaa.
 
Tiukat vaatteet, valokuvat, napapaidat... BRING IT ON! - Kaikki mikä tuntui aiemmin haastavalta, on nyt helpompaa. Voi käyttää tiukkoja vaatteita, voi antaa navan näkyä ja koko XS-S on täysin sopiva koko. Valokuvatkin tuntuvat mukavemmilta, kun ei tarvitse vetää vatsaa sisään tai pelätä kaksoisleukaa.
 
Loppujenlopuksi voin luvata, että elämäntaparemontti sisältää ehkä hieman enemmän huonoja puolia, mutta sitten taas hyvät puolet ovat itsessään suurempia kuin mikään huonojen puolien kohta. Jos tuntuu, ettei aloita remontoimaan elämäänsä vaan sen takia, ettei saa sitä jokapäiväistä karkkipussia, niin voin luvata, että kun on saanut ruokavalion ja liikunnan raiteilleen, on olo paljon parempi silloin kuin sen karkkipussin jälkeen.
 
Hyvää Sunnuntaita ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti