maanantai 21. syyskuuta 2015

SYKSYN TAVOITTEET

Heipsanssaa. Mä huomasin, etten olekaan taas pitkään aikaan kirjotellut tavoitteita ylös ja sitä, että miten nyt tästä taas lähdetään etenemään. Tähän asti syksy on ollut aika vuoristorataa , mutta koettelemukset kasvattaa.
 
Olen nyt päättänyt, että sairaudesta huolimatta haluan ainakin yrittää elää kuin ennen tätä sairautta. Eli haluan silti edistyä kroppani suhteen ja jatkaa terveellisiä elämäntapoja. Ja jokainen kuka siellä nyt kamppailee esimerkiksi laihdutuksen tai minkä vaan asian suhteen, niin tsemppiä, et ole yksin!
 
 HERKKULAKKO 
 
Tosissaan.... Ensimmäinen tavoitteeni on herkkulakko. Nyt syksyllä olen pariinkin otteeseen taas pitänyt aikamoisen herkuttelupäivän ja olo on aina ollut kauhea. Se sokerin, rasvan ja hiilihydraattien määrä... Se saa mun kropan aina sekaisin. Muutenkin mä huomaan sen omassa vireystilassani. Jaksan paljon paremmin treenata ja keskittyä päivän askareisiin, jos en ole juuri edellisenä iltana vetänyt järkyttävää satsia herkkuja.
 
Tämän tulisi kestää siis jouluun asti. Kyllä, jouluun asti. Se on aika pitkä aika, mutta jo yli viikko ollaan kestetty ja loppuun asti mennään. Haluan nähdä ja tuntea, miten mun kroppa reagoi kun jouluna syön taas suklaata ja muita herkkuja. Siihen asti saa herkut jäädä pois. Jännää, katsotaan miten onnistuu...
 
Mä en kuitenkaan kiellä itseltäni esim. raakasuklaata, mutta en saa kuitenkaan päivittäin vetäistä mitään raakasuklaalevyä. esim. viikonlopun herkkuhetkinä voin kehitellä omia herkkujani. Pointti on se, että sokeri & rasva jäisi minimiin ja perusherkut pois kokonaan.
 
SÄÄNNÖLLINEN LIIKUNTA
 
3 kertaa viikossa olisi tällainen hyvä määrä vähintään käydä salilla ja ryhmäliikunnoissa. Oman jaksamistason mukaan kuitenkin. Jos olo on voimaton ja väsynyt, niin tietenkin lepään, koska oma hyvinvointi on myös yksi tavoitteeni.
 
OMA HYVINVOINTI JA TERVEYS
 
Tietenkin haluan ja yritän pitää oman hyvinvointini korkealla. Tämä on kohta, jota harvoin edes ajattelen kirjoittaessani näitä tavoitteita. Se on kuitenkin yksi iso alue, joka koostuu kaikesta. Siitä mitä syöt, miten liikut ja kuinka nukut. Haluan pitää rennon, stressittömän ja rauhallisen syksyn ja koittaa pitää oman hyvinvointini korkealla. Niin, että syksyn jälkeen voin sanoa oloni olleen pääsääntöisesti hyvä. Toki en tähän voi itse 100% vaikuttaa, sillä jos sairaus nyt päättää pistää pahan vaihteen päälle tai olo muuten vain huononee, mutta kunhan yritän niin se on pääasia.
 
Tämän kummempia tavoitteita en edes ajatellut itselleni pistää. En mitään painotavoitteita tai ulkonäöllisiä seikkoja. Mä haluan kyllä haastaa juuri sinut ajattelemaan kokonaisvaltaisesti, ei pelkästään niitä pinnallisia asioita. Ajattelen niin, että kyllä se kroppa hehkuu myös ulkoa jos se hehkuu sieltä sisältäkin ;)
 
Jospa nyt saataisiin vähän positiivisempaa fiilistä tännekin puolelle ja vaikka sää on hyvin syksyinen ja sateinen, niin ei anneta sen lannistaa.
 
♥♥ minä
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti