torstai 31. maaliskuuta 2016

Miksi ottaa liikaa paineita?

Kuka haluaa tälläisen kropan nostaa käden ylös nyt?
Varmasti jokainen oman kehonsa kanssa taisteleva haluaisi. Isot lihakset, silti löytyy rintavarustus. Kun kirjoittaa hakuun 'dream body' on suurinosa tällaisia ja tämä oli vielä se lihaksikkain versio. Monet muut oli todella hoikkia ja pientä mahapalikkaa havaittavissa. Toki kuitenkin pitää olla iso pylly ja tissit, eihän se muuten ole naisen kroppa. Eli paineet on monilla varmasti korkealla.
 
Itse olen vähimmilläni painanut noin 46 kiloa. Se on aika vähän. Silti kropan muotoni ei ole koskaan ollut sellainen, että rasvaprosenttini olisi nollassa tai vatsalihakseni erottuisivat kunnolla. Nyt olen noussut painossani jo yli 50kg ja rasvaakin on kertynyt taas enemmän.
 
Kropan muotoaan ei voi muuttaa. Joku saa parilla vatsalihastreenillä viikossa jo sellaisen mahan josta voi vain haaveilla. Joku syö vähän miten sattuu ja rasva osuu juuri rintoihin. Minä olen yksi niistä epäonnekkaista, jolla rasva kertyy heti mahan alueelle ja sairaudenkin takia maha on aina turvoksissa. Eli se ei auta vaikka juoksisin ja hinkkaisin vatsalihaksia, kun se on mun ongelmakohtani.
 
Haluan tietenkin kehittää itseäni ja kuten viime postauksessanikin jo puhuin, että kesäkuntoon vielä tullaan, niin se ei silti tarkoita sitä, että lähden elämään grammantarkoilla ruokamäärillä ja ylikiireisellä aikataululla, että saisin varmistettua parit treenit päivään. Se tarkoittaa sitä, että hion syömisiäni ja vähennän sitä sokeria & vehnää, sekä treenaan tietenkin kehittääkseni itseäni ulkonäöllisesti, mutta myös kunnon ja fiiliksen takia.
 
Nyt kun kesä tulee kolisten ja huomenna on jo Huhtikuu, niin ihmisillä paineet kasvaa niin älyttömästi. Se on naurettavaa kuinka ihaillaan jotain bikini Fitness - typyjä, ja toivotaan olevamme siinä kunnossa missä he, kun se ei ole sitä todellisuutta. Sen takia ne paineet kertyy ja stressi kasvaa, kun huomataan, ettei saadakaan noita tuloksia mitä näemme muiden kuvissa.
 
Kroppamme on kuitenkin sellainen, joka hakee balanssia. Kun itse olin 40 kilon puolella, niin menkkani olivat epäsäännölliset tai niitä ei ollut ollenkaan. Se on jo yksi iso merkki, josta huomaa sen ettei kropassa ole nyt kaikki hyvin. Yli 50 kilossa taas kroppakin toimii menkkojenkin kannalta normaalisti.
 
Eli kyllä, me voimme kituuttaa itseämme sellaisiin painolukemiin tai ulkonäöllisiin tavoitteisiin mistä tykkäämme, mutta kaikilla meillä on loppupeleissä se tietty painoalue (esim. 50-52) missä kroppa "viihtyy" ja missä sen on hyvä toimia. Senkin takia normaalisti ihmisillä paino liikkuu ja minullakin siinä jopa kilon päivän aikana.
 
Itse omaan pyllyä, mutta tiedän ettei se pelkästä treenauksesta ole tullut vaan olen saanut siihen hyvän 'pohjamuodon', mitä olen tietenkin kehittänyt lisää treenauksella. Mutta aina mulla on siellä myös läskiä ollut joka tuo illuusiota isommasta pyllystä.
Rintani taas hävisivät heti laihtumisen myötä ja se on sitten vain asia joka on nieltävä. Eli kaikkea ei voi siis saada!
 
Aiheeni hyppii taas, mutta pointtinani on se, että miksi ottaa paineita? Miksi itkeä kropan perään johon ei yksinkertaisesti vain ole realistista pääsyä? Miksi näännyttää itseään sen suhteen, että saisi hetkeksi hyvän kunnon ja sitten taas lössähtää kun ei kukaan meistä voi elää täysin tiukalla ruokavaliolla ikuisuutta?
Itse olen mielummin se perusterveellinen, silloin tällöin herkuttelee ja pitää hauskaa, mutta osaa hidastaa ja ottaa ne terveellisemmätkin vaihtoehdot. En silti halua kituuttaa itseäni tai aiheuttaa itselleni paineita kummankaan asian suhteen syönkö-vai enkö syö.
 
No tässä mun ajatuksia, mukavaa loppuviikkoa ♥


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti